donderdag 20 december 2012

Pinterest

Ik gebruik zelf geen pinterest omdat ik dit geen overzichtelijk geheel vind.
Het is mijn ding niet.
Ik vind wel dat het bij de ontdek dingen hoort, maar sorry ik ga het voorlopig niet gebruiken.
 
En ik heb ook diverse waarschuwingen gehad over het gevaar van dit soort sites. (ook Facebook e.d.)
Zie onderstaand stukje:
Pinterest is enorm populair en is in de VS al één van de snelst groeiende sites. De site spreekt met name vrouwen aan en heeft volgens comScore bijna 12 miljoen actieve gebruikers per maand. De leden van Pinterest brengen er meer tijd door op dan op Twitter, LinkedIn en Google+ samen. Beveiligingsspecialist SpicyLemon waarschuwt om alert te zijn, wanneer je gebruik maakt van de site. Nienke Ryan, managing director van Spicylemon: "Het succes van Pinterest is in de wereld van scammers en internetcriminelen ook niet onopgemerkt gebleven." 

Nu vind ik dat je zelf verantwoordelijk bent voor de informatie die je op een site zet. Ook in het normale leven loop je risico's. 
Maar nogmaals ik ben geschrokken van bijvoorbeeld Instagram. Zie mijn vorige blog. Gelukkig heeft instagram geluisterd naar haar gebruikers en alles teruggedraaid.
 

1 opmerking:

  1. Hoi Coby, natuurlijk prima dat je geen persoonlijk account maakt. En heel goed dat je een kritische houding aanneemt.
    Vind je, desondanks, wel dat de bibliotheek er iets mee zou kunnen of moeten doen om a)de eigen collectie en activiteiten te promoten en b)andere interessant Gouda Pinterest borden te volgen?

    BeantwoordenVerwijderen